A GŐZ, mint hőhordozó közeg

                                                                                                                                                     Kérjen ajánlatot gőzfejlesztőre!

 

Meleg és hideg. Tűz és víz. A zabolázatlan természet ereje és az erős, megbízható energiahordozó előfeltétele: a gőz!

Alapvető előnyei között említhető, hogy maga a közeg környezetbarát, magas hőfokokra is alkalmas, steril, rengeteg termékkel, élelmiszerrel, ruhával, gyógyszeripari anyagokkal közvetlenül érintkezhet. Ráadásul hatalmas energiamennyiség tárolására alkalmas. A gőzben nagyságrendileg több mint négyszer annyi energia tárolható, mint a vízben, ha csak a párolgáshőt vesszük figyelembe. Ez kisebb keresztmetszetű csővezetékeket tesz lehetővé, kisebb felületű hőcserélőket és hatékonyabb rendszert eredményez. Képes pontosan meghatározott hőmérséklett fűteni a gépeket, készülékeket, szilárd anyagokat, gázokat és folyadékokat.

 
A technológiai gőz alkalmazása


A technológiai gőzt 75 szakág használja a gyártás során.
Sok esetben tűnik gazdaságosabb, energiatakarékosabb megoldásnak a nagyvízterű és nehézkesebben üzemeltethető gőzkazán helyett, automata gyors-gőzfejlesztőt alkalmazni.
A CERTUSS gőzzel jégtelenítik pl. a hajók tartozékait az északi sarkvidéken, ezzel melegítik a futballpályák gyepszőnyegeit, zsírtalanítják az autó karosszériáját fényezés előtt, sterilizálják az orvosi készülékeket, ezt használják a sör, szeszesitalok és az édességek gyártásakor, csupán néhány alkalmazási területet említve.

 
 


Élelmiszeripar

Húsipar
Tejipar
Alkoholos italok
Édességek és tartósított péksütemények
Sütőipar, pékségek
Gyümölcs és zöldségfeldolgozás
Ásványvizek és frissítőitalok
Olajok és zsírok feldolgozása
Fűszerek és mártások
Kávé és tea gyártás
Cukorgyártás
Takarmánygyártás
Sörfőzdék
Pálinkafőzdék
Csokoládégyárak

Textilipar
Kelmefestő ü̈zemek
Konfekció
Bőrfeldolgozás
Újrafelhasználás
Hímzés
Textilnyomás
Kötözőanyagok
Szövödék
Cérnázó üzemek

Szolgáltató üzemek
Vegytisztítók
Fertőtlenítés
Szállodák
Kórházak
Szaunák, Fürdők
Textilfeldolgozás
Mosodák

Építőipar
Szennyezett terü̈letek helyreállítása
Előregyártott betonelemek
Készházak
Üveg és kerámiagyártás
Fűtés és szaniter
Fafeldolgozás
Transzportbeton gyártás
Cementgyárak
Téglagyárak

Vegyi- és gyógyszeripar
Vegyipar
Zsírfeldolgozás / zsírtermelés
Kozmetika
Műanyagok
Légfűtés
Ásványolaj feldolgozása
Gyógyszeripar
Sztiropor feldolgozása
Tartálytisztítás

Gépjárműipar beszállítók

Légi és tengeri szállítási üzemek

Felületfeldolgozási üzemek

Malomüzemek

Erőművek, hulladék feldolgozók


Méretre szabott gőz

Számos iparágban a megváltozott piaci körülmények a gyártási technológiát is átalakításra kényszerítették.
Akár milliókat is megtakaríthatók, ha a régi elavult gőzkazánokat, megbízható energiatakarékos gőzfejlesztőkre cserélik.
 
A CERTUSS gőzfejlesztő automaták kiválóan megfelelnek erre a célra: környezetbarát megoldást jelentenek, hatékonyan hasznosítják a gáz, olaj vagy elektromosság energiáját. A CERTUSS gőzfejlesztő automaták természetesen megbízható módon megfelelnek az aktuális ökológiai szabványoknak.
 
A CERTUSS gőzfejlesztők nem igényelnek állandó felügyeletet, telepítésük és engedélyeztetésük egyszerű, üzemeltetésük és karbantartásuk költségkímélő.

Olvassa el a CERTUSS gőzfejlesztők előnyeit, tájékozódjon annak típusairól!
 

 

 

   Gőzkazán helyett gazdaságosabb megoldás a gőzfejlesztő használata. Bepatek Kft a CERTUSS gőzfejlesztők kizárólagos forgalmazója. A nagyvízteres gőzkazánok a gőztechnika elavult megoldását képviseli, a több mint 55 éve gyártó Certuss vállalat az automata gyorsgőzfejlesztő gépeivel hatékonyan váltotta le sok termelő üzemben a meglévő gőzkazánokat. A Certus gozfejleszto energiatakarékos, gazdaságos, és azonnal gozt ad, 3 perces felfutes után. A goztechnika csúcsát jelenti tehát a Certuss gozfejleszto, gozkazan használata.

 


Vélemények termékeinkről
Pannon Pulyka Kft

A gőz közvetlen felhasználási módja: a darálékba kerül a pelletálás során, így nagyon fontos a gőz kiváló minősége.
A CERTUSS gőzfejlesztő hibamentesen és gazdaságosan működik, a Bepateknél tapasztalt kiszolgálás és ügyintézés szintén magas színvonalú.Rotburger Sörfőzde

A sörfőzés során  a főzőüst melegítéséhez használjuk a gőzt. A komlóforralást másfél órán keresztül végezzük. Ez a leggyorsabb és legintenzívebb eljárás, ezért használjuk a gőzfejlesztőt. A villannyal való melegítés jóval költségesebb és minőségileg is rosszabb megoldást jelent.
A készülék könnyen szerelhető és könnyen kezelhető, köszönhetően a sikeres betanításnak, mely során a Bepatek Kft kollégái szakmai hozzáértésükkel nagy segítséget jelentettek számunkra a tervezés és az üzemeltetés szempontjából is.


 

Szentkirályi Ásványvíz Kft.

Cégünknél a gőzfejlesztőnek két felhasználási módja is van. Az egyik, amikor a palackozó gépsornál a központi tisztítórendszerben elviszik a gőzt és ott meleg vizet állítanak elő. Ez lemezes hőcserélőn keresztül történik.
A másik felhasználási mód a visszatérő üvegmosás során egy lúgos oldat felmelegítése, ez csöves hőcserélőn keresztül zajlik. Alapvetően a melegítéshez van szükség gőzre. Az elektromos kazánnál a CERTUSS gőzfejlesztő jóval költséghatékonyabb, többek között ezért döntöttünk e termék mellett.


Házisweets Édesipari Kft

A CERTUSS gőzfejlesztő gazdaságos üzembiztos és nem igényel különösebb rátekintést. Főzéshez és besűrítéshez használjuk a gőzt, főként cukorkagyártáshoz, karamell és cukoroldat előállításához használható a gőzfejlesztő.
A készülék könnyen szerelhető és könnyen kezelhető, köszönhetően a sikeres betanításnak

Tamási Hús Kft.

Jelenleg 2 db CERTUSS Junior 500 típusú gőzfejlesztő berendezés működik húsipari üzemünkben.
Az elsőt 2006-ban vásároltuk, majd 2011-ben a jó tapasztalatok, és a technológiai igény miatt vásároltuk a másodikat.
A gőzfejlesztőt a húsipari technológiához alkalmazzuk, az előállított gőz minőségével maximálisan elégedettek vagyunk.

 

Zsellér Állattenyésztő Kft.

A CERTUSS német gyors-gőzfejlesztőről és a Bepatek Kft-ről már előtte is jókat hallottunk a szakmában, majd a további információk is meggyőztek bennünket.
Döntésünk jónak bizonyult, és azóta is zavartalanul üzemeltetjük a gőzfejlesztőt, amelynek működése gazdaságos és üzembiztos.

Szamos Marcipán Kft.

Cégünk 1996-ban vásárolt CERTUSS gőzfejlesztőt., és a készülék azóta is meghibásodás nélkül üzemel. Gazdaságos és üzembiztos, nem igényel különösebb rátekintést.
A gőzt melegvíz előállítására használjuk, hőcserlőn keresztül. Egyéb felhasználási területek: edény-, ill. ládamosáshoz, a berendezések melegítéséhez szükséges. Maga a gőz gyakorlatilag tisztító funkciót is betölt. a marcipángyártás során közvetve alkalmazzuk.

 

Agárdi Pálinkafőzde


A beruházáskor számunkra az egyik döntő szempontot a Certuss név jelentette, mely önmagában garanciát jelent. A német anyacég a minőséget tükrözi, több év távlatában megerősítjük, jó volt az elgondolásunk. A gőzfejleszőt megbízható, energiatakarékos, könyen kezelhető és csendes. Nagy előnye a készüléknek, hogy olcsón lehet üzemeltetni és vizsgára sincs szükség a 400 kg alatti gőzfejlesztők esetében.

Diósgyőri Papírgyár

A Bepatek Kft képzett mérnökeivel kialakított rendszer 2010-től biztosítja a gyártósorunk gőzellátását, megfelelve a gyártósor folyamatos és biztonságos gőzellátásának (24 órás üzem, 5 percnél hosszabb idejű gőzkimaradás esetén a gyártósor leáll).
A CERTUSS gépek kiváló minőségükről és megbízhatóságukról, valamint energiatakarékos üzemeltetésükről híresek, a mi üzemeltetési tapasztalatunk is megerősíti ezeket. Rugalmasan, az igényekhez igazodóan működtethető az új rendszerünk, ennek eredményeként gázfelhasználásunkat csökkenteni tudtuk.